De geheimzinnige vrouw

Niemand mag het weten….

  • Niemand mag weten dat ik seksueel actief ben, ik mag namelijk pas geslachtsgemeenschap hebben na het huwelijk maar ik ben nu nog ongetrouwd
  • De anticonceptiemethode mag niet zichtbaar op de huid zijn
  • Niemand mag erachter komen (ook mijn partner niet), dat ik een anticonceptiemethode gebruik

Relevante informatie

De enige anticonceptiemethode die daadwerkelijk zichtbaar op de huid is, is de anticonceptiepleister. Daarnaast kan gebruik van de prikpil of het implantatiestaafje herkend worden. Bij gebruik van de prikpil wordt je namelijk geprikt in je arm of bil, deze plek kan wat blauw worden of geïrriteerd raken. Het implantatiestaafje kan zichtbaar en voelbaar zijn onder de huid.

De partner kan de vaginale ring voelen tijdens geslachtsgemeenschap. Indien je niet wilt dat je partner er achter komt dat je anticonceptie gebruikt, is deze methode niet aan te raden.

Geheimhoudingsplicht van de huisarts

In Nederland heeft elke arts geheimhoudingsplicht. Dit betekent dat de arts geen informatie over patiënten mag uitwisselen, ook niet aan familieleden zonder daarover toestemming te vragen aan de patiënt. Indien je dus niet wilt dat iemand erachter komt dat je bij de arts bent geweest voor anticonceptie, zal dit ook niet gebeuren.